tisdag 31 december 2013

Inred med tyg

I julas köpte mamma och pappa gamla stolar som behövde kläs om. Jag hade redan spanat på ett tyg från Åhlens med klassiskt mönster och det blev perfekt till detta ändamål. Har man stolar med avtagbar dyna är det enkelt att klä om dem. Ta bara bort dynan och fäst tyget med en häftpistol på undersidan innan du sätter tillbaka den igen. I detta fallet blev det lite krångligare eftersom dynan och stoppningen satt fast. Så då fick jag ta fram mina tapetserar-kunskaper. =) Med möbelnubb och häftpistol fäste jag tyget mot träramen (där det gamla tyget var fäst) och sedan använde jag mig av ett tygband för att dölja häftklamrarna och spikarna. Detta limmade jag fast med tyglim.

Dessutom blev jag så inspirerad av tyget att jag fixade ihop en lite modernare dörrkrans. Jag klippte helt enkelt remsor av tyget och lindade runt en halmkrans och fäste med vanliga knappnålar. Sedan kan man dekorera med vad man vill men jag valde ett kraftigt snöre, kanelstänger, en tomte och ett vackert hjärta som jag gjort i Stengodslera. Tomten har jag gjort i fimolera och den limmade jag fast på kransen innan jag lindade tyget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar