onsdag 5 februari 2014

Plantera vårblommor

Snart är det vår (eller ganska snart i alla fall). Men man kan hjälpa vårkänslorna på traven lite och plantera små vårblommor i söta arrangemang. Jag har valt att använda genomskinliga krukor. Man kan använda i princip vad som helst; vaser, krukor, dricksglas, glasburkar mm. Tänk vad billiga och snygga grejer man kan köpa på loppis/second hand.

Meningen är att man ska se jorden och få känslan av att snön tinat bort och vårblommorna börjar visa sig. Jag har blandat i lite större stenar i jorden också. De små pinnarna med knoppar som jag har stuckit i har jag helt enkelt gått ut och norpat från naturen. Vackert och enkelt!

Att använda gamla glasburkar är också toppen! Och att ge bort en blomma i en glasburk tycker jag är jättebra. För man vet ju själv hur mycket vaser och krukor man får och de samlas i skåpen hemma. Då kan det vara skönt att få något som man faktiskt med gott samvete kan slänga (återvinna) när blomman vissnat. Är det fler som tänker så? Eller är det bara jag =P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar