söndag 12 januari 2014

Avancerad efterrätt? NOT!

Här kommer världens bästa tips på en efterrätt som ser superavancerad ut men som är jättelätt att göra. Jag är bra på att pyssla men har inte mycket energi för bakning och matlagning =P Därför hittar jag gärna enkla grejer som ser svåra ut när det gäller just det.

Det första och bästa tipset är att använda gamla söta kaffekoppar att servera efterrätten i. Hitta på loppis eller låna av mamma/mormor. Kan det bli finare? Och enklare?


Nu kommer stegen för hur du gör själva desserten =)


1. Blanda Ekströms chokladmousse-pulver enligt anvisningarna på paketet. Lägg moussen i en plastpåse (mot ena nedre hörnet), klipp av hörnet så att hålet blir lagom stort att spritsa ut den i kopparna.

2. Smält blockchokladen i vattenbad. Häll i en plastpåse när den svalnat lite (mot ena nedre hörnet), klipp av hörnet så att det bildas ett litet hål som du kan spritsa ut chokladen genom. Spritsa rutmönster på ett bakplåtspappet och låt stelna i kylen. Plocka upp dina chokladrutor med en stekspade och stick i dem i den upp-spritsade moussen.

3. Tina bär och lägg på toppen

4. Strössla över lite fina dekorationshjärtan

5. Servera med vispad grädde.

Det blir supergott!!

Lycka till =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar