torsdag 9 januari 2014

Burkar i metall

Kan man ha för många fina burkar? Jo, det kanske man kan men det struntar jag i =) ..Här är tre av mina favoritburkar just nu. De två små har jag gjort i stengodslera. De har knoppar i porslin som jag köpt på Åhléns för ett tag sedan. Dessa kan man inte göra själv hemma eftersom man måste ha en brännugn.

Den större burken kan man dock göra enkelt själv. Det är en stor konservburk (finns i de flesta stora matbutikerna) som är ca 20 cm i diameter. Locket har jag sågat ut i en träskiva och borrat ett hål i där jag skruvat fast knoppen som jag köpt på Indiska. Under locket har jag också fäst en likadan träcirkel fast mindre. Denna gör att locket inte glider av burken. Dessa två träcirklar sitter ihop med skruven som man fäster knoppen med. Enkelt va?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar